SpringLab breekt lans voor bewegend leren

0
527

De kinderen van nu noemen we de digitale generatie. Keerzijde is dat schermtijd veelal gelijk staat aan zittijd: digitaal leren en spelen leidt tot minder beweging. SpringLab zet zich in om van schermtijd tegelijkertijd beweegtijd te maken.

De omgeving van jonge kinderen wordt steeds digitaler. Dat betekent dat ze steeds minder bewegen. Dit leidt tot een slechtere gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Dit is nu al merkbaar aan de motorische ontwikkeling bij jonge kinderen.

Schermtijd wordt beweegtijd

Dat is precies waarom Springlab er voor de kinderen en leerkrachten is. Springlab is een maatschappelijke onderneming die de stelregel schermtijd = zittijd ombuigt naar schermtijd = beweegtijd! Springlab heeft ontdekt dat technologie kinderen heel goed in beweging kan brengen! Zelfs zoveel dat kinderen er meer van gaan bewegen dan regulier buitenspelen (bron Haagse Hogeschool).

Springlab: digitaal bewegen én leren

Daarom helpt Springlab om digitaal onderwijs beweeglijk te maken! Digitaal bewegend leren noemt Springlab dat. Dit kan niet alleen via een digibord en een tablet, maar ook door van de vloer een digibord te maken.

Neem een kijkje op Springlab.nl en zie hoe Springlab het onderwijs kan helpen om digitaal onderwijs beweeglijk te maken. En houd Springlab in de gaten, want er gaat nog veel beweeglijks komen in 2021!

Bron: Springlab

Zie ook:

Stimuleer motorische ontwikkeling met bewegen
Motorische achterstand jonge kinderen loopt op door zitgedrag

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here