Sprekers blikken in filmpjes vooruit op Gelders regiocongres

0
97

Op woensdagmiddag 17 maart 2021 vindt de aftrap plaats van een serie online regiocongressen georganiseerd door IMH Nederland en Vakblad Vroeg. Centraal staat het verbeteren van de samenwerking in de zorg aan zwangeren en gezinnen met jonge kinderen. De eerste editie zoomt in op de provincie Gelderland. Vier sprekers geven in filmpjes een korte vooruitblik.

Eerste 1000 dagen, preventieve insteek en normale ontwikkeling
“In de eerste 1000 dagen kunnen we als professionals het verschil maken”, betoogt Lianne Verstraten, beleidsmedewerker JGZ – GGD Gelderland Midden. Tijdens het Gelders regiocongres verzorgt zij een presentatie in de workshop over dit onderwerp. In een filmpje geeft ze al eerste boodschappen af.

Eten, huilen, slapen
Veel ouders worstelen met eet-, huil- en slaapproblemen. Vandaar dat dit onderwerp aandacht krijgt tijdens het Regiocongres. Sandra Mustert (Strategisch adviseur JGZ – GGD Gelderland Midden) blikt in een filmpje vooruit op haar bijdrage.

Kwetsbare ouders (psychiatrie, LVB, verslaving)
Overbelaste ouders koppelen aan ervaren buurtgenoten. Dát is de inzet van Buurtgezinnen. De informele steun voorkomt niet alleen veel leed bij kinderen en ouders, maar bespaart ook fors op  (jeugdhulp)uitgaven. Coördinator – Buurtgezinnen geeft een presentatie in de deelsessie ‘Kwetsbare ouders’. Een filmpje geeft een indruk van het bijzondere initiatief.

Samenwerken? Natuurlijk, maar hoe?
Betere zorg aan zwangeren en gezinnen met jonge kinderen vertaalt zich terug in gezondheidswinst. Wat is in dit verband de meerwaarde van betere samenwerking tussen de verschillende disciplines? En hoe kan die samenwerking verbeteren? In een kort YouTube-interview gaat Marilene de Zeeuw, dagvoorzitter tijdens het congres, op deze vragen in. Samen met Zillah Holtkamp, directeur van IMH Nederland, sluit zij het regiocongres bovendien af met handreikingen voor het opzetten van samenwerkingen.

Meedoen

Werkzaam in Gelderland en op zoek naar inspiratie? Geef je op! De deelnameprijs bedraagt, incl. BTW, € 95,-. Voor abonnees op kwartaalmagazine VROEG geldt een korting van € 15,-.

Naar de aanmeldpagina op de website van IMH Nederland >>

Nog geen VROEG-abonnee? Doen, klik hier.

Zie ook:
– Benut regionale expertise rond eerste duizend dagen
– Samenwerking rond jonge kind in de schijnwerpers
Stem hulp altijd af op de intentie van ouders

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here