Samen spelen op het web met boek, site en app

0
727
samen spelen op het web

Het zijn ongewone tijden en veel jonge gezinnen zullen flink gebruik maken van media. Tijdens de Media Ukkie Dagen die van 27 maart tot 3 april plaatsvinden, volgen allerlei tips en adviezen die helpen bij vragen over opvoeden met media. De campagne is online vanuit huis te volgen. Zo kunnen ouders met hun kind samen spelen op het web.

Voor veel kinderen is de extra schermtijd thuis tijdens deze coronacrisis een feest, maar ouders willen ongetwijfeld straks ook weer soepel terug naar de ‘gewone’ situatie. Hoe kun je in alledaagse én buitengewone tijden omgaan met media binnen de opvoeding? Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor een baby of peuter? Hoe wissel je het leren en spelen af, met en zonder tablet? Waar beleef je samen met je ukkie plezier aan? In deze tijd kun je samen bewust met media aan de slag gaan.

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden zeven herkenbare vragen over opvoeden met media beantwoord. Ouders krijgen tips en tools om samen met kinderen leuk én veilig aan de slag te gaan met media. Het thema is daarom: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’.

Op www.mediaukkiedagen.nl ontdek je ook als professional hoe je mee kunt doen aan de campagne en vind je informatie en tips over mediaopvoeding.

Zie ook elders op deze site: Mediawijsheid in opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here