Praktische tips over mediagebruik bij jonge kinderen

0
515

Gemiddeld worstelt driekwart van de ouders met de mediaopvoeding van hun jonge kind. Het onderwerp is nu extra relevant in verband met corona. Maar hoe zorg je dat de schermtijd leuk én veilig is? Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor een baby of peuter? En hoe wissel je het leren en spelen af, met en zonder tablet? Een folder met zeven praktische tips biedt houvast.

De folder ‘7 herkenbare vragen over media en opvoeding beantwoord’ is een initiatief van Opvoeden.nl, Mediaopvoeding.nl en de GroeiGids. Het gaat om de volgende vragen:

 1. Hoe ga ik om met het mediagebruik van mijn kind?
 2. Hoelang mag mijn kind achter een beeldscherm zitten?
 3. Hoe houd ik grip op het beeldschermgebruik van mijn kind?
 4. Kan ik mijn kind alleen met een tablet laten spelen? Of is samen beter?
 5. Hoe zorg ik dat mijn kind veilig is op internet?
 6. Hoe zorg ik dat mijn kind geen programma’s of filmpjes ziet waar het te jong voor is?
 7. Hoe weet ik welke boekjes, films en spelletjes geschikt zijn voor mijn kind?

Download de folder >>

Verder aan de slag met media & opvoeding?

 • De betrouwbare wegwijzer in veilig en slim gebruik van (digitale) media: mediawijsheid.nl
 • De MediaDiamant helpt ouders om kinderen van 0 t/m 18 jaar mediawijs op te laten groeien: mediawijsheid.nl/mediadiamant
 • Betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden: groeigids.nl
 • Antwoord van deskundigen op al je vragen over kinderen en media: mediaopvoeding.nl

Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin. De initiatiefnemer, Netwerk Mediawijsheid, geeft antwoord op vragen zoals: hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? Welke inhoud past goed bij je kind? Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media?

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here