Podcastserie ‘Van begin tot gezin’

0
335

Praktijkcoach Jonneke van Maanen is gestart met een podcastserie met verhalen van ouders die tijdens de eerste 1000 dagen moeilijkheden hebben ervaren. Bijvoorbeeld een zwangerschap in combinatie met anorexia of Hyperemesis Gravidarum. De titel is ‘Van begin tot gezin’.

In de podcasts volgt Janneke ouders die op weg naar zwangerschap, tijdens zwangerschap of met een baby moeilijkheden hebben ervaren. De kern is telkens waar zij tegenaan liepen en hoe zij de draad weer oppakten. Hoe konden zij met alle ruis en afleiding van meningen en adviezen, pijn, verdriet op de been blijven? Het zijn verhalen die de problematiek en onderliggende thema’s zichtbaar maken. Zoals loslaten en bewustwording van het ouderschap.

Eerste afleveringen

Van Hyperemesis Gravidarum naar miskraam en alle inzichten die dit met zich meebrengt
In deze aflevering vertelt Ank Kampman over het HG syndroom (extreme misselijkheid waarbij ondervoeding, uitdroging, ziekenhuisopnames op de loer liggen) die zij tijdens haar zwangerschappen heeft gehad.

Zwanger en moeder zijn met anorexia/boulimia; hoe dan?
In deze aflevering vertelt Geri hoe zij al vanaf haar 12e anorexia ontwikkelde. Op haar 22e werd zij onverwachts moeder, maar ontwikkelde ze na de traumatischegeboorte, boulimia. De slechtste periode in haar leven met een eetprobleem.

Baby- en kindtherapie volgens de geboortepsychologie
Voor alle ouders (en ouders to be)! Een interview met Karin de Jonge, baby en kindertherapeute gespecialiseerd in de geboortepsychologie. Het herkennen van pre en perinatale stressmomenten (trauma’s) bij baby’s en jonge kinderen (zelfs volwassenen) en deze door lichaamsgericht handelen te verwerken.

Wat is zwangerschapscholestase en de fouten die ik maakte
In deze aflevering hoor je wat zwangerschapscholestase is en hoe je kan weten of je dit hebt. Waar het bij mij fout ging tijdens mijn eerste zwangerschap. Hoe ik mij herpakte tijdens de tweede zwangerschap.

De podcasts zijn onder meer te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts

 

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here