Elk jaar melden zich gemiddeld zo’n 452.000 jongeren met psychische klachten in de jeugdhulpverlening. De afgelopen jaren is dit aanzienlijk toegenomen. De podcast Generatie Veerkracht neemt je mee in een breder perspectief op jeugd- en gezinshulp.

Voor de podcast Generatie Veerkracht gaan collega’s Katinka Knook en Daniel van der Sluis met elkaar in gesprek. Zij delen beiden de passie om bij te dragen aan een veerkrachtige generatie door hulp aan jonge kinderen en hun ouders te verbinden. In de podcast vertellen zij over het belang van kijken naar de ontwikkeling van jonge kinderen in de context van de opvoedomgeving en het bieden van hulp en ondersteuning aan ouders in moeilijke omstandigheden. Een inspirerend gesprek over respectvolle benadering van ouders met jonge kinderen in de kwetsbaarheid van het ouderschap. 

Katinka Knook is Orthopedagoog Generalist en IMH specialist, zij is werkzaam bij Altra jeugdhulpverlening in Amsterdam

Daniel van der Sluis is GZ psycholoog en Psychotherapeut, hij is werkzaam bij de Opvoedpoli in Amsterdam

Podcast Generatie Veerkracht >>

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan