#PlayfulPoets verwoordt de kracht van Floorplay

0
1034

Stichting FloorPlay presenteerde onlangs tijdens een digitale bijeenkomst het boek ‘FloorPlay, een praktisch handboek’. #PlayfulPoets haalt veel inspiratie uit deze praktische methodiek. Een speels gedicht, opgenomen in het boek, verwoordt de essentie en de kracht van FloorPlay.

Vakblad Vroeg publiceert een jaar lang maandelijks een #PlayfulPoets-gedicht, telkens voorafgegaan door een beknopte introductie.

Stichting FloorPlay schrijft op de achterzijde van het boek het volgende:

“Dit boek geeft een praktische beschrijving van de methode FloorPlay en het theoretische DIR model (Greenspan) dat er aan ten grondslag ligt. Het biedt inzicht in de theoretische achtergrond, illustraties met klinische vignetten en handreikingen om de behandeling aan jonge kinderen in relatie met hun ouders vorm te geven.”

“FloorPlay is geschikt voor (jonge) kinderen met uiteenlopende ontwikkelingsproblemen. De methodiek biedt een ontwikkelingsgericht denkkader en een gemeenschappelijke taal om transdisciplinair te werken.”

Vanwege hun betrokkenheid en passie voor FloorPlay hebben #PlayfulPoets een gedicht mogen publiceren in dit boek:

De sleutel

Als je je kind niet kunt bereiken
Niet zo goed als je graag wilt
En je vol met vragen zit
Over wat er in zijn hoofdje speelt

Als je kind je nog niet toelaat
Ben je geneigd te gaan forceren
Maar door te wachten en te kijken
Kan je kind veel meer gaan leren

Door het plan te volgen van je kind
Te delen in interesse en plezier
Zet je zonder te forceren
Weer het deurtje op een kier

#PlayfulPoets deelt het enthousiasme over FloorPlay vanuit eigen opgedane ervaring met de methodiek. Wil jij ook meer weten over deze ontwikkelingsgerichte behandelmethodiek waarbij emotie en relatie centraal staan?

Het handboek is vanaf nu te bestellen via Rino Amsterdam, klik hier

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here