MinNultotVijf. De naam van het inspiratieplatfom van IMH Nederland en Vakblad Vroeg laat niets te raden over. MinNultotVijf is er voor alle professionals rond de zorg aan ongeboren en jonge kinderen. “Het is een heuse schatkamer om hen in hun werk vooruit te helpen”, laat Louise van den Broek weten. Als hoofdredacteur van het VROEG-magazine stond ze samen met Zillah Holtkamp aan de wieg van het platform. “Omdat alles op één plek staat kun je nu heel laagdrempelig op zoek gaan naar informatie”, benadrukt de directeur van IMH Nederland.

IMH Nederland en Vakblad Vroeg spannen zich samen in om inhoudelijke informatie voor professionals bereikbaar en hanteerbaar te maken. Een en ander is stapsgewijs uitgegroeid tot een enorme kennisbank. Reden om dit aanbod op overzichtelijke en aantrekkelijke wijze te presenteren. “De meerwaarde van het platform zit ’m met name in het feit dat we al onze content nu op één plek aanbieden”, vertelt Zillah enthousiast. Ons aanbod varieert van concrete informatie die je kunt toepassen in de praktijk tot het toegankelijker maken van onderzoek.”

Fantastische vindplaats

”Neem de tientallen webinars die we inmiddels hebben verzorgd”, vult Louise aan. “Op MinNultotVijf zijn die allemaal gerubriceerd terug te vinden.” Maar de meerwaarde reikt volgens de hoofdredacteur verder. “Bij ieder webinar zijn relevante artikelen uit ons VROEG-magazine te lezen. Alle content die we hebben ontwikkeld komt op deze manier handig vindbaar samen. We hebben een fantastische vindplaats gecreëerd voor professionals die met jonge kinderen en in de geboortezorg werken.”

Louise illustreert haar woorden met een voorbeeld. “Neem huilbaby’s. Over dit onderwerp hebben we vanuit verschillende invalshoeken inmiddels drie webinars georganiseerd, namelijk met Jessica Boerema, Karola de Graaf en Thomas Harms. In VROEG publiceren we regelmatig over dit onderwerp en deze artikelen en interviews kun je vanuit het platform direct downloaden. IMH Nederland heeft een rollenspel over dit onderwerp toegevoegd. Op die manier vind je allerlei ingangen om ouders van een huilbaby te ondersteunen.”

AdvertentieVroeglezing - artikel

Meer en meer content

“Bijzonder is dat het platform alleen maar groeit. We plaatsen maandelijks nieuwe content.”, benadrukt Zillah. “Zo organiseren we dit jaar nog flink wat webinars. Die zijn via MinNultotVijf stuk voor stuk terug te kijken, telkens aangevuld met andere relevante informatie. En, anders dan tot nu toe, besteden we dit jaar ook aandacht aan kennis die buiten Nederland is ontwikkeld. Louise noemde net al het recent gehouden webinar met Thomas Harms. Inmiddels staan er ook webinars met Marguerite Dunitz Scheer en Pamela Douglas op het platform.”

Lees verder in de pdf van dit interview met Louise en Zillah >>

Naar de abonneerpagina >>

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieNomineren Vroegwerker
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieVroeg-congres artikel

"*" geeft vereiste velden aan