Online en offline tips over bewegen met peuters

0
3108

Van jongsaf aan voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van peuters. Door het gedwongen thuiszitten als gevolg van de coronacrisis kan dit in het gedrang komen. Allesoversport.nl helpt ouders met online en offline tips op weg.

 Hoeveel twee- en driejarige kinderen dagelijks zouden moeten bewegen, is in Nederland nog niet in een advies vastgelegd. In sommige andere landen zijn er wel richtlijnen. Door te bewegen, leren kinderen spelenderwijs wat ze met hun lichaam allemaal kunnen en werken ze ondertussen aan hun motorische ontwikkeling. Dat heeft goede effecten: het zorgt voor meer plezier in het bewegen en dat zorgt weer voor nog meer bewegen. Voor nu en voor de toekomst.

Jonge kinderen kun je vooral aanzetten tot meer bewegen met je kinderen, zet door plezier en spelvormen voorop te zetten. Doe zelf ook mee. Drie ideeën:

Idee 1: Nijntje 
Al eens gedacht aan heuvelrollen vanaf een matras of ballenwerpen naar bekertjes? Kijk voor inspiratie naar nijntjes beweegtips.

Idee 2: Buitenspelen 
Buitenlucht is gezond, maar volg deze dagen wel de richtlijnen van de Rijksoverheid, die op dit moment zeggen: buitenspelen kan, maar niet in grote groepen. Zoek een rustige plek. Peuters hebben geen pretpark of speeltuin nodig om lekker bezig te zijn. Een bal, zand of een stapel blokken kan genoeg zijn. Kijk wat je in huis hebt of in de directe omgeving kunt vinden, er is van alles waar ze zich goed mee kunnen amuseren.

Idee 3: Doe mee met filmpjes 
Af en toe een beeldscherm inzetten om in beweging te komen is uiteraard geen probleem. Doe bijvoorbeeld eens mee met peuteryogapeutergympeuterdans of ga de natuur nadoen. Misschien wil je de liedjes van het kinderdagverblijf thuis ook zingen en uitbeelden? Je kunt met wat zoeken nog veel meer filmpjes vinden.

Bron: allesoversport.nl

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here