Nieuwe webinarreeks IMH Nederland

0
311

In vier webinars deelt IMH Nederland in september en oktober kennis over verschillende thema’s waar professionals die werken met jonge kinderen mee van doen krijgen. Het eerste webinar handelt over discriminatie.

Gestart wordt met een webinar op vrijdag 25 september door Naomi Vandamme en Marilene de Zeeuw. Het gaat over de impact van discriminatie op de ontwikkeling van het jonge kind. Hoe kunnen veerkracht en posttraumatische groei zorgen voor een buffer bij gezinnen met jonge kinderen die te maken (kunnen) krijgen met discriminatie? Hoe kun je als hulpverlener kinderen en ouders hierin ondersteunen?

De webinarreeks is SKJ geaccrediteerd. Bij het volgen van alle vier de webinars krijg je 4,25 punten. Webinars worden opgenomen, dus kan je niet aanwezig dan kun je de webinar op een later moment terug kijken. Het is uiteraard ook mogelijk om je per webinar in te schrijven (daarvoor geldt geen accreditatie).

Meer informatie >>

Onderwerpen en sprekers op een rij

 1. Infant Mental Health en discriminatie; over veerkracht & posttraumatische groei
  Door Naomi Vandamme. Datum: Vrijdag 25 september 2020 16:00 – 17:00
 2. Zwangerschap, transitie ouderschap en de impact van corona
  Door Merith Cohen de Lara. Datum: Dinsdag 29 september 2020 16:00 – 17:00 uur
 3. Infant Mental Health en crisiszorg, wat hebben we hier in Nederland in te doen?
  Door Judith de Heus. Datum: Vrijdag 9 oktober 2020 09:30 – 10:30 uur
 4. De ontwikkeling van sociale angst en selectief mutisme bij zeer jonge kinderen
  Door Maretha de Jonge. Datum: Vrijdag 30 oktober 2020 09:00 – 10:00.

IMH Nederland is een platform dat zich inzet om de verschillende domeinen binnen de jonge kind zorg te verbinden, vanuit de visie Infant Mental Health. Daarom zijn de webinars onder meer toegankelijk voor medewerkers uit de IMH-zorg, sociaal domein, de jeugdzorg, ziekenhuiszorg, onderwijs, de jeugdbescherming en kinderopvang. Zo ontmoet je elkaar, zonder schotten en kunnen we toewerken naar betere samenwerking onderling.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here