Interactieve kaart bevordert ontmoetingen binnen geboortezorg

0
173
Kraamverpleegkundige wast baby

Het project Kansrijke Ontmoetingen van het College Perinatale Zorg (CPZ) focust zich op het leggen en versterken van verbindingen op landelijk, regionaal en lokaal niveau tussen geboortezorg, JGZ (jeugdgezondheidszorg) en het sociaal domein. Eén van de middelen hiervoor is het Geboortezorglandschap, een dynamisch, grafisch overzicht van regionale organisaties in de geboortezorg.

Op de interactieve kaart zijn organisaties in kaart gebracht om inzicht te geven en te verbinden met de verschillende landelijke en regionale organisaties in de geboortezorg. Door typen organisaties te combineren zijn gemakkelijk de relevante organisaties in de geboortezorg in de regio vindbaar. Daarnaast geeft de kaart een overzicht van verschillende regionale en landelijke organisaties.

Komende tijd wordt de kaart verder doorontwikkeld in relatie tot Kansrijke Start. De geboortezorg staat in contact met alle (aanstaande) zwangeren en is bij uitstek degene die een tijdige risico-inschatting kan maken zowel op medische als op sociaal kwetsbare factoren. In goede samenwerking met het perinatale netwerk, de jeugdgezondheidszorg en het sociale domein biedt dit kansen op preventie en gelegenheid voor extra ondersteuning en interventiemogelijkheden.

Naar het Geboortezorglandschap >>

Bron: Voortgangsrapportage Kansrijke StartDe voortgangsrapportage kun je hier lezen.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here