Gratis educatie én online hulpverlening voor ongewenst kinderlozen

0
134
pre- en perinataal verlies

Eén op de zes koppels ondervindt moeilijkheden om zwanger te geraken. Een Kinderwensteam gaat een gratis online aanbod uitrollen om hen meer educatie en psychosociale ondersteuning te bieden. Op deze manier wil de Stichting Kinderwens toewerken naar een waardengedreven zorg aan mensen met een onvervulde kinderwens.

Dankzij anticonceptiemiddelen kunnen we de zwangerschap beter plannen. Dit maakt dat veel wensouders pas later aan kinderen beginnen. Tussen de 30 en 35 jaar daalt de vruchtbaarheid enorm. Daarnaast spelen heel wat andere factoren mee waardoor een kinderwens soms niet vervuld geraakt.

Niet zwanger kunnen worden heeft een niet te onderschatten emotionele impact. Er is nog te weinig aandacht voor de psychische en sociale gevolgen van ongewenste kinderloosheid. Een onvervulde kinderwens raakt alle aspecten van je leven, van je lichamelijke welzijn tot je werk en relaties met anderen. Mensen kunnen hierdoor onzeker tot depressief worden.

Er is veel aandacht voor de medische kant van ongewenste kinderloosheid, maar minder voor dit soort psychosociale gevolgen. Het Kinderwensteam gaat met een gratis online aanbod wensouders psychisch en sociaal ondersteunen. Er staat een reeks van informatieve ondersteunings- en begeleide sessies staan op het programma, waaronder:
– PCOS de baas
– Gezond zwanger worden
– Het verlies van een prille zwangerschap
– Omgaan met moeilijke emoties bij onvervulde kinderwens

Mail voor meer informatie over data en gratis inschrijven naar info@kinderwens.org

Zie ook: Stichting Beschermde Wieg spreidt vleugels uit
Stichting Beschermde Wieg gaat haar concept wereldwijd overdraagbaar maken. Niet alleen om te vondeling leggen te voorkomen, maar ook om preventieve hulp te bieden aan ongewild zwangere, zorgmijdende vrouwen. Lees verder >

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here