Minder vroeggeboortes tijdens lockdown

0
4715

Verschillende ziekenhuizen melden een opvallende afname van het aantal vroeggeboortes sinds landen massaal in lockdown gingen. Deense onderzoekers vonden een afname van 90 procent van baby’s geboren onder de 28 weken. In Calgary (Canada) gaat het om een halvering.

Dat meldt de New York Times. De afname was het sterkst bij de allerkleinsten. Ook in Nederland is een daling geconstateerd. Dr. Irwin Reiss van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum zag een afname in het aantal vroeggeboortes, maar niet zo opvallend als in bijvoorbeeld Calgary.

Mogelijke verklaringen voor de afname zijn meer slaap en minder stress bij de moeders, minder luchtvervuiling en minder blootstelling aan andere virussen sinds de lockdown. Een internationaal team van onderzoekers gaat dit verder uitpluizen. Het coronavirus helpt zo mogelijk om de oorzaak van vroeggeboorte, die nog altijd niet is opgehelderd, te achterhalen.

Bron: rd.nl

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here