Magazine VROEG inspireert en verdiept, ieder kwartaal opnieuw. Zo ook de eerste editie van 2024. De artikelen variëren van ‘Zet rem op trend naar perfect ouderschap’ tot ‘Spoken in de therapiekamer. Nieuwe abonnees ontvangen dit nummer als welkom gratis. Een greep uit de inhoud.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Lees verder >

‘Tekeningen leggen innerlijke wereld bloot’ is de titel van een artikel van de hand van Michelle Verjaal en Christine van Herk. Zij maken hierin duidelijk waarom kindertekeningen een dankbaar hulpmiddel zijn. Niet alleen diagnostisch, maar ook bij het opstellen van een behandelplan. Op haar beurt bepleit wetenschapper Annerieke Boland in een interview een andere ingang, namelijk het vanaf de babyleeftijd benutten van spel als ingang tot praten. “Via onze onderzoeken komen we steeds meer te weten wat de betekenis van spel is voor de ontwikkeling.” Jammer in dit verband vindt zij dat veel van de nieuw vergaarde kennis slechts mondjesmaat in de praktijk wordt toegepast. “Op dit gebied is er nog een wereld te winnen.”

Advertentie

Lente-editie gratis
VROEG biedt elk kwartaal via artikelen en interviews verdieping en inspiratie. Meld je je voor 3 april aan als abonnee met ingang van nummer 2-2024, dan sturen we de lente-editie (nummer 1-2024) als welkom naar je toe. De prijs van een abonnement bedraagt in Nederland € 28,00 en in België € 31,00 per jaar. Alle abonnees hebben ook toegang tot eerder verschenen edities. Klik hier hoe je als abonnee bij het archief kunt komen. Bovendien kunnen zij rekenen op kortingen op producten van partners van VROEG

Grootouders voorzien in een belangrijke behoefte van baby’s, peuters en kleuters, namelijk aandacht, sensitiviteit, tijd, onvoorwaardelijke liefde van een bekend gezicht. Hulpverleners doen er dan ook goed aan om in hun contacten met ouders te informeren naar de rol van grootouders in het gezin. Paulien Kuipers schrijft erover. Een artikel van de hand van Karianne van Vliet en Kirsten Bilderbeek, sluit hier op aan. Zij schrijven over detoenemende onzekerheid onder de millennialouders van nu. De schematherapie biedt handvatten om hen op het spoor te brengen van goed genoeg ouderschap.

Een los exemplaar is voor € 11,00 (incl. verzendkosten) te bestellen.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan