Kenniswaaier JGZ over innovaties, nieuwe werkwijzen, methodieken en tools

0
338

In de kenniswaaier en bijbehorende digitale publicatie van ZonMw zijn de laatste opbrengsten uit de wetenschap voor de jeugdgezondheidszorg (JGZ) gebundeld. Het gaat om tien herkenbare thema’s zoals psychosociale gezondheid, sociaal domein en prenatale zorg. De kenniswaaier en publicatie bieden concrete handvatten om aan de slag te gaan met de laatste innovaties, nieuwe werkwijzen, methodieken en tools.

Kennis up-to-date houden en aansluiten op nieuwe ontwikkelingen. Dat is de kern van professionalisering. Inherent daaraan is werken volgens de laatste richtlijnen en wetenschappelijk onderbouwde methodes. ZonMw ondersteunt de JGZ al ruim 10 jaar om de uitvoeringspraktijk met kennis en JGZ Richtlijnen te onderbouwen. JGZ-professionals en -organisaties weten zo beter wat werkt en wat niet en waar dat aan toe te schrijven is. Ook helpt onderzoek te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Omdat er nog steeds nieuwe kennis beschikbaar komt, wordt de komende periode de digitale publicatie verder uitgebreid.

De waaier en bijbehorende digitale publicatie www.zonmw.nl/versterk-je-vakmanschap zijn bedoeld als praktisch hulpmiddel voor JGZ-professionals en organisaties. Hoe? Bekijk het in deze korte video [1.22 min].

Een kenniswaaier ontvangen?

Tussen 16 en 23 april ontvangen alle JGZ-locaties een brievenbusdoosje met enkele kenniswaaiers. Wilt u de kenniswaaier zelf kosteloos aanvragen? Gebruik hiervoor het formulier in de digitale publicatie.

Meer weten?

Zie ook:

NCJ lanceert app voor raadplegen alle JGZ-richtlijnen
Early Life Stress aangrijpingspunt voor preventie in de JGZ

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here