Investeer in kennis over Infant Mental Health

0
466

De gezondheid van jonge kinderen hangt voor een belangrijk deel samen met de context waarin ze opgroeien. Infant Mental Health (IMH) richt zich op het bevorderen van het sociaal-emotioneel welbevinden van jonge kinderen.

Uitgangspunt van de IMH-visie is dat ieder mens zich ontwikkelt binnen een affectieve relatie. Deze relatie begint al in de baarmoeder. Jonge kinderen zijn volledig afhankelijk van hun ouders (verzorgers) en de systemen waarin zij opgroeien en leven. Hoe beter de kwaliteit van de relatie met de ouders (verzorgers), hoe beter het kind beschermd is tegen moeilijkheden in het leven en tegen mogelijke psychopathologie.

IMH Nederland neemt de visie van Infant Mental Health als uitgangspunt in een nieuwe serie van vier webinars. Daarbij worden theoretische kaders gekoppeld aan handvatten voor de praktijk. Je kunt je per webinar inschrijven. Webinars worden opgenomen, dus kun je niet aanwezig zijn dan is er de mogelijkheid om het op een later moment terug te kijken. Accreditatie bij SKJ is in aanvraag

Onderwerpen en sprekers zijn:

 1. Infant Mental Health en discriminatie; over veerkracht & posttraumatische groei
  Door Naomi Vandamme. Datum: Dinsdag 4 augustus 2020 16:00 -17:00 uur
 2. Zwangerschap, transitie ouderschap en de impact van corona
  Door Merith Cohen de Lara. Datum: Donderdag 13 augustus 2020 16:00 – 17:00 uur
 3. Infant Mental Health en crisiszorg, wat hebben we hier in Nederland in te doen?
  Door Judith de Heus. Datum: Vrijdag 21 augustus 2020 9.30-10.30 uur
 4. De ontwikkeling van sociale angst en selectief mutisme bij zeer jonge kinderen
  Door Maretha de Jonge. Datum: Vrijdag 28 augustus 2020 9.30-10.30 uur

Voor meer informatie klik hier

IMH Nederland is een platform dat zich inzet om vanuit de visie Infant Mental Health de verschillende domeinen binnen de jonge kind zorg te verbinden.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here