De gezondheid van jonge kinderen hangt voor een belangrijk deel samen met de context waarin ze opgroeien. Infant Mental Health (IMH) richt zich op het bevorderen van het sociaal-emotioneel welbevinden van jonge kinderen.

Uitgangspunt van de IMH-visie is dat ieder mens zich ontwikkelt binnen een affectieve relatie. Deze relatie begint al in de baarmoeder. Jonge kinderen zijn volledig afhankelijk van hun ouders (verzorgers) en de systemen waarin zij opgroeien en leven. Hoe beter de kwaliteit van de relatie met de ouders (verzorgers), hoe beter het kind beschermd is tegen moeilijkheden in het leven en tegen mogelijke psychopathologie.

IMH Nederland neemt de visie van Infant Mental Health als uitgangspunt in een nieuwe serie van vier webinars. Daarbij worden theoretische kaders gekoppeld aan handvatten voor de praktijk. Je kunt je per webinar inschrijven. Webinars worden opgenomen, dus kun je niet aanwezig zijn dan is er de mogelijkheid om het op een later moment terug te kijken. Accreditatie bij SKJ is in aanvraag

AdvertentieVroeglezing - artikel

Onderwerpen en sprekers zijn:

 1. Infant Mental Health en discriminatie; over veerkracht & posttraumatische groei
  Door Naomi Vandamme. Datum: Dinsdag 4 augustus 2020 16:00 -17:00 uur
 2. Zwangerschap, transitie ouderschap en de impact van corona
  Door Merith Cohen de Lara. Datum: Donderdag 13 augustus 2020 16:00 – 17:00 uur
 3. Infant Mental Health en crisiszorg, wat hebben we hier in Nederland in te doen?
  Door Judith de Heus. Datum: Vrijdag 21 augustus 2020 9.30-10.30 uur
 4. De ontwikkeling van sociale angst en selectief mutisme bij zeer jonge kinderen
  Door Maretha de Jonge. Datum: Vrijdag 28 augustus 2020 9.30-10.30 uur

Voor meer informatie klik hier

IMH Nederland is een platform dat zich inzet om vanuit de visie Infant Mental Health de verschillende domeinen binnen de jonge kind zorg te verbinden.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieNomineren Vroegwerker
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan