Veel zwangeren en ouders van jonge kinderen verkeren in een kwetsbare situatie. Zij hebben baat bij preventieve gezinsondersteunende huisbezoeken. Hiervoor zijn twee interventies beschikbaar: Stevig Ouderschap en VoorZorg. Een infographic geeft helder aan waarin deze verschillen en wanneer welke interventie het best passend is.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de interventies Stevig Ouderschap en VoorZorg? En wat zijn de overeenkomsten? Om het voor de JGZ-professional makkelijker te maken om hierover, bijvoorbeeld met de gemeente, in gesprek te gaan hebben we een infographic gemaakt.

Er zijn twee versies van de infographic:

  • De eerste infographic legt het waarom van beide interventies uit;
  • De tweede infographic legt de verschillen tussen beide interventies uit;

Download de infographics:

Stevig Ouderschap & VoorZorg >
Wanneer is welke interventie het best passend? >

Bron: ncj.nl

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan