Hulpmiddel voor ondersteunen ASS-ouders met kinderwens

0
1052

Onlangs is een leidraad gepubliceerd voor aanstaande ouders met een autismespectrumstoornis en betrokkenen. De leidraad dient als onderwerpenlijst voor gesprekken over een kinderwens, ter voorbereiding op zwangerschap, bevalling en de eerste tijd met een baby.

Uit een peiling (PAS, 2016) onder ouders die zelf autisme hebben en hun hulpverleners, kwam naar voren dat er behoefte is aan meer informatie rondom het thema (aanstaand) ouderschap. Dit heeft geresulteerd in de leidraad ‘Aanstaand ouderschap en autisme’. Doel hiervan is de ondersteuning aan aanstaande ouders met een autismespectrumstoornis en betrokkenen te verbeteren.

Ouders met autisme hielpen mee met de ontwikkeling, net als de werkgroep ‘moederschap en autisme’ van Female Autism Network of the Netherlands (FANN). Hopelijk kunnen de aanstaand ouders zich met behulp van deze leidraad beter voorbereiden en kan ook de ondersteuning aan hen worden verbeterd.

De leidraad is via de FANN website kosteloos te downloaden:

Leidraad aanstaand ouderschap en autisme >

Er is ook een’Geboortekaart’ gemaakt. Deze kan bijvoorbeeld worden ophangen op plekken waar mensen met autisme, ggz hulpverleners, coaches, verloskundigen, gynaecologen of kraamverzorgenden komen:

Hoera, de leidraad is ‘geboren’! >>

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here