Geven van borstvoeding in de lift

0
425

Ruim vier van de vijf zwangere vrouwen is van plan borstvoeding te geven. Ook geven vrouwen aan door de coronacrisis langer borstvoeding te geven. Dat blijkt uit het Nationaal Borstvoeding Onderzoek 2020 uitgevoerd door Markteffect in opdracht van Gewoonborstvoeding.nl.

In het kader van de Wereld Borstvoeding Week (van 1 t/m 7 augustus), deden de afgelopen dagen meer dan 3.700 zwangere vrouwen en moeders mee aan het Nationaal Borstvoeding Onderzoek. Dit onafhankelijke onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect in opdracht van Gewoon Borstvoeding, wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. In het onderzoek wordt gevraagd naar het geven van borstvoeding, ervaringen van vrouwen met het geven van borstvoeding en de invloed van corona op borstvoeding. Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de vrouwen het (helemaal) eens is met de stelling “De huidige pandemie zorgt ervoor dat ik langer borstvoeding wil geven om mijn kindje extra te beschermen.” Het feit dat vrouwen meer en langer thuis werken in deze coronatijd lijkt hier een positief effect op te hebben.

Borstvoeding geven voor de gezondheid

In het onderzoek geven ruim vier van de vijf zwangere vrouwen aan van plan te zijn borstvoeding te geven (83%). Van de vrouwen die niet in verwachting zijn, maar wel kinderen hebben, geeft 88% aan op een bepaald moment borstvoeding te hebben geven. Het feit dat het goed is voor de gezondheid van baby en moeder wordt als belangrijkste reden gegeven (64%). Borstvoeding bevat alles wat een baby nodig heeft. In borstvoeding zitten niet alleen voedingsstoffen zoals vetten, koolhydraten en eiwitten die nodig zijn om te groeien, maar ook vitamines, mineralen en andere stoffen die goed zijn voor een baby.

Borstvoeding geven in het openbaar

Verder blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 53 procent van de moeders zich ongemakkelijk voelen bij het voeden van hun kind in het openbaar. Dit ongemakkelijke gevoel wordt met name veroorzaakt door kijkende en starende voorbijgangers. 5% van deze vrouwen geeft aan ook wel eens negatieve opmerkingen te krijgen tijdens het voeden in het openbaar.

Bron: Gewoon borstvoeding

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here