Een infuus bij baby’s kan pijn veroorzaken zonder dat de verzorgenden dit in de gaten hebben. Een nieuw apparaat, IV Watch, signaleert tijdig slecht zittende infusen bij de allerjongste patiëntjes. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis wil er vijftien stuks aanschaffen en is hiervoor een sponsoractie gestart. Er is nog € 84.000 euro nodig.

Om goed te groeien en genezen heeft een baby in het ziekenhuis vaak een infuus nodig. Maar: baby’s kunnen niet aangeven dat hun infuus niet meer goed zit. Dit geeft de baby’s veel pijn en veroorzaakt soms zelfs nare wonden.

IV Watch

Gelukkig is er een oplossing! Een IV Watch is een apparaat dat infusen in de gaten houdt – veel beter dan een mens dat kan. Het apparaat is een week lang getest op de intensive care neonatologie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (Het WKZ) en het zorgpersoneel is enthousiast! Het apparaat werkt heel goed om op tijd slecht zittende infusen te ontdekken bij de kwetsbaarste patiëntjes.
Donaties nodig

Zo’n apparaat is duur en valt niet onder het standaard zorgbudget. Inmiddels is er al ruim 16.000 euro verzameld met donaties! Maar dat is nog niet genoeg. Er is ongeveer 100.000 euro nodig om 15 apparaten aan te schaffen.

Wil jij het WKC helpen om deze pijnlijke letsels bij onze baby’s te voorkomen? Doneren kan via https://lnkd.in/eqnyRSfD

Bron: actievoorumcutrecht-wkz.nl

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan