Datum: 12-05-2023
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: De Reehorst te Ede
Brein | Studiedag

De hersenen beginnen zich al in de embryonale fase te ontwikkelen en deze ontwikkeling gaat door tot ver na de geboorte. Een afwijkende aanleg van de hersenen of een achterblijvende ontwikkeling wordt vaak tijdens het SEO gezien, maar soms ook pas later in de zwangerschap. Voor ouders wordt de zwangerschap dan een heftige en onzekere periode. Wat gebeurt er met ouders die dit overkomt? Welk aanvullend onderzoek wordt aangeboden en hoe worden zij gecounseld over het verdere traject en de prognose? Als ouders ervoor kiezen om door te gaan met de zwangerschap, hoe ziet het traject post partum er dan uit?

De dag met als titel ‘Ik zie iets bij uw kindje’ begint met een algemene introductie over foetale hersenontwikkeling. Vervolgens worden aan de hand van casuïstiek, verschillende foetale hersenafwijkingen beoordeeld en uitgediept. Daarbij zal besproken worden welke verschillende mogelijkheden er zijn van genetisch onderzoek in de zwangerschap alsmede de opvang van kinderen met een hersenafwijking post partum.

In deze verdiepende sessie – georganiseerd door SCEM – doorlopen we samen het traject van de zwangere die na een afwijkende SEO wordt ingestuurd vanwege verdenking op een foetale hersenafwijking.

Voor meer informatie, klik hier

  • Deel dit evenement
Startdatum:
12-05-2023
Einddatum:
12-05-2023
Locatie:
De Reehorst te Ede
AdvertentieVroeg-Congres
Datum: 12-05-2023
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: De Reehorst te Ede
Brein | Studiedag
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan