Startdatum: 09-10-2024
Einddatum: 27-11-2024
Tijd: 09:30 - 16:45
Locatie: King Nascholing, Amsterdam Aristo
Cursus | Trauma / Stress

De vierdaagse cursus ‘Diagnostiek en behandeling van trauma bij kinderen en jeugdigen’ biedt uitgebreide kennis over definities van trauma, risico- en beschermende factoren van PTSS en vroegkinderlijke traumatisering. Je leert hoe je traumaklachten bij kinderen en jeugdigen kunt signaleren en behandelen, van het diagnosticeren van PTSS tot het opzetten van een behandelplan met de juiste verwerkingstechnieken en vaardigheden. Daarnaast krijg je inzicht in de indicatiestelling en het behandelen van dissociatieve problematiek. Ook zelfzorg wordt besproken. Deze cursus biedt je de nodige vaardigheden en kennis om effectief te kunnen handelen bij traumaklachten bij kinderen en jeugdigen.

Wat leer je?

Na afloop van deze cursus ben je op de hoogte van het protocol voor classificatie, screening en diagnostiek van trauma- en stressorgerelateerde & dissociatieve stoornissen. Daarnaast heb je kennis opgedaan van de indicatiestelling en de verschillende verwerkingstechnieken en ben je alert op de signalen van kindermishandeling tijdens het diagnostisch proces.

Doelgroep

Academisch of postacademisch geschoolde hulpverleners in de richting van psychologie of orthopedagogiek, die meer willen weten over trauma; de diagnostiek, indicatiestelling, behandeling en verwerkingstechnieken bij kind en jeugd.

Meer informatie

Voor meer informatie, klik hier

  • Deel dit evenement
Startdatum:
09-10-2024
Einddatum:
27-11-2024
Tijd:
09:30 - 16:45
Locatie:
King Nascholing, Amsterdam Aristo
AdvertentieGlossy bestellen
Startdatum: 09-10-2024
Einddatum: 27-11-2024
Tijd: 09:30 - 16:45
Locatie: King Nascholing, Amsterdam Aristo
Cursus | Trauma / Stress
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan