Datum: 24-04-2024
Tijd: 09:00 - 12:00
Locatie: Online
Baby | webinar

In de training van Contact in Beeld wordt ingegaan op het belang van contact en verbinding maken met een kwetsbare baby tijdens (para-) medische handelingen. Aan de hand van videobeelden uit de praktijk en beeldanalyses wordt inzichtelijk hoe je dit contact kan vormgeven.

Je gaat kijken naar de kleine signalen die een kind geeft om te communiceren en daarmee iets duidelijk te maken. Hierbij maakt een baby vooral gebruik van zijn lichaamstaal en geluiden. Door de training leer je een scala aan signalen te herkennen en te interpreteren en ben je in staat om sensitief en responsief te reageren op de baby. Dit bevordert de ontspanning en daarmee het herstel, het helpt hem reguleren tijdens medisch handelen en dit alles is weer ondersteunend aan de algehele groei en ontwikkeling van de baby.

Daarnaast krijg je ’De 4 bouwstenen van positief contact’ aangereikt als hulpmiddel om verbindend contact vorm te geven. Als je inzicht krijgt hoe de bouwstenen werken, kun je deze bewust gaan inzetten waardoor je een baby in emotionele nood snel kunt helpen ontspannen.

Door bovengenoemde kennis en inzichten op te doen kun je de informatie overdragen aan ouders. Dit zal hen sterken in het zelfvertrouwen als ouders omdat ze weten wat ze voor hun kind kunnen betekenen bij signalen van discomfort. 

Doelgroep

Professionals die werken met ouders en hun kwetsbaar geboren baby in een (para-) medische setting en geinteresseerden

Meer informatie

Voor meer informatie, klik hier

  • Deel dit evenement
Startdatum:
24-04-2024
Einddatum:
24-04-2024
Tijd:
09:00 - 12:00
Locatie:
Online
AdvertentieAbonneer je op onze gratis nieuwsbrief
Datum: 24-04-2024
Tijd: 09:00 - 12:00
Locatie: Online
Baby | webinar
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan