Boek met pleegzorgrandje van Annie M.G. Schmidt

0
190

‘Pluk redt de dieren’ is een bundeling verhalen  met een pleegzorgrandje van Annie M.G. Schmidt over het bekende jongetje Pluk van de Petteflet. In dit boek ontmoet Pluk het jongetje Spijtebijt, de pleegzoon van Tante Pleeg. Het jongetje, dat tot zijn eigen spijt steeds maar weer mensen bijt. Zijn gebijt dankt hij aan het feit dat hij is opgevoed door twee Canadese beren.

Nou kijk,…zei tante Pleeg. Het zit namelijk zo..Hij bijt!
Hij bijt? Hoezo bijt? Hij is een moeilijke jongen, zuchtte tante Pleeg. Ze aaide het hoofdje van de snikkende kleine jongen en vervolgde fluisterend: Hij heeft driftbuien. Hij is erg ongelikt.  

‘Pluk redt de dieren’ is in 2004 verschenen en is de opvolger van de klassieker ‘Pluk van de Petteflet’. Het boek bestaat uit een bundel van Annie M.G. Schmidts verhalen die tussen 1968 en 1970 in het tijdschrift Margriet verschenen. De tekeningen zijn gemaakt door Fiep Westendorp.

‘Pluk redt de dieren’ is te bestellen via de Fiep Westendorp webshop of bol.com en is bij de laatste ook als luisterboek te bestellen.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here