Sport is in de peuterfase voor ouders vaak nog niet aan de orde. Beweegactiviteiten echter wel. Toch zien veel ouders het belang hiervan niet in, vooral  omdat ze het gevoel hebben dat hun peuter al genoeg beweegt. Daar komt bij dat ouders verschillende barrières ervaren om hun peuter te laten bewegen.

Een en ander blijkt uit onderzoek waarover  Allesoversport.nl bericht.  Als professional kun je inspelen op de motivaties en belemmeringen van ouders om hun peuter te laten sporten of bewegen. In het algemeen geldt dat het goed is om aanbod niet als ‘sport’ of ‘bewegen’ te presenteren, maar als spelen, klimmen, klauteren of een activiteit waar kinderen plezier hebben. Zo kun je de nadruk leggen op bijvoorbeeld het belang van sociaal contact en het samenspelen met andere peuters, in plaats van op sporten en bewegen. 

AdvertentieVroeglezing - artikel

Het artikel op Allesoversport.nl gaat in op de beweegredenen van ouders om al dan niet aandacht te besteden aan het bewegen van hun peuter. Ook geeft het artikel aanknopingspunten voor professionals om in te spelen op de motivaties en barrières die ouders ervaren.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeg-congres artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

"*" geeft vereiste velden aan