Het is belangrijk dat zorgprofessionals met aanstaande en kersverse ouders bespreken hoe hun kind veilig kan slapen. ‘De 4 van Veilig Slapen’ van VeiligNL en de bijbehorende materialen helpen om daarbij goed en gericht te adviseren. Dit kan wiegendood, waaraan in Nederland nog altijd één baby per maand aan overlijdt, voorkomen.

VeiligheidNL onderzoekt en ondersteunt met adviezen en richtlijnen. De belangrijkste slaapadviezen naar ouders toe zijn nu samengevat in de ‘4 van Veilig Slapen’. De vier slaapadviezen die centraal staan zijn:
• Leg het kindje op de rug
• Leg het in een eigen bedje of wieg
• Leg het in een slaapzak
• Leg het in een leeg bedje

‘De 4 van Veilig Slapen’ zijn ook opgenomen in de Talentool geboortezorg en beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Somalisch, Turks, Tigrinya, Arabisch, Oekraïens en Farsi.

AdvertentieVroeg-congres artikel

Naar ‘De 4 van van Veilig Slapen’

Achtergrondinformatie voor professionals staat in een gelijknamige handleiding. Ook heeft VeiligNL de E-learning ‘Adviseren over veilig slapen’ ontwikkeld, evenals een slaaptest voor professionals. Tot slot is er een poster gemaakt.

Ga voor meer informatie naar de pagina Veilig Slapen op de website van VeiligNL.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeglezing - artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

"*" geeft vereiste velden aan