Het inenten van jonge kinderen blijft, coronacrisis of niet, heel belangrijk. Jeugdartsen van CJG Den Haag adviseren ouders om vooral naar het consultatiebureau te komen voor de vaccinaties. Dat geldt specifiek voor kinderen tot en met 14 maanden.

Ouders zeggen hun afspraken af uit angst voor besmetting met het coronavirus. Dat is volgens de jeugdartsen niet nodig. Afspraken worden gespreid, zodat het in de wachtkamers heel rustig blijft en mensen op voldoende afstand van elkaar blijven.

“Die vaccinaties zijn ontzettend belangrijk. Alleen zo zorgen we ervoor dat ziekten als mazelen en kinkhoest niet kunnen uitbreken”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid). Dus zeg alleen je afspraak af als jij (of je kind) ziek bent of klachten hebt als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, aldus het CJG-advies.

AdvertentieVroeglezing - artikel

Ga voor veel gestelde vragen naar de website van Centrum voor Jeugd en Gezin Den Haag, met onder meer de volgende berichten:

Bron: Gemeente Den Haag

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeg-congres artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

"*" geeft vereiste velden aan