Zeg geen afspraken voor vaccinaties af

0
102
vaccineren baby

Het inenten van jonge kinderen blijft, coronacrisis of niet, heel belangrijk. Jeugdartsen van CJG Den Haag adviseren ouders om vooral naar het consultatiebureau te komen voor de vaccinaties. Dat geldt specifiek voor kinderen tot en met 14 maanden.

Ouders zeggen hun afspraken af uit angst voor besmetting met het coronavirus. Dat is volgens de jeugdartsen niet nodig. Afspraken worden gespreid, zodat het in de wachtkamers heel rustig blijft en mensen op voldoende afstand van elkaar blijven.

“Die vaccinaties zijn ontzettend belangrijk. Alleen zo zorgen we ervoor dat ziekten als mazelen en kinkhoest niet kunnen uitbreken”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid). Dus zeg alleen je afspraak af als jij (of je kind) ziek bent of klachten hebt als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, aldus het CJG-advies.

Ga voor veel gestelde vragen naar de website van Centrum voor Jeugd en Gezin Den Haag, met onder meer de volgende berichten:

Bron: Gemeente Den Haag

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here