Wekelijks TV-programma ‘De wonderjaren’ over opvoedingsvragen

0
1016

Opvoeden, dat doen alle ouders met vallen en opstaan. In het nieuwe Belgische TV-programma ‘De wonderjaren’ zoeken Siska Schoeters en Dieter Coppens samen met experts een antwoord op de vele vragen die bij ouders leven. Vanaf 24 maart is De wonderjaren elke woensdag om 20.40 uur te zien op Eén.

Bij iedere centimeter die kinderen groeien komen nieuwe vragen. Van ‘Hoe krijg je slechte eters toch aan de groenten?’ tot ‘Wat moet je doen als je kinderen vaak ruzie maken?’. Een boeiende zoektocht die verrassend en confronterend is, maar vooral ook nieuwe inzichten oplevert.

  • Moet ik mijn kind genderbewust opvoeden?
  • Moet ik me schuldig voelen als ik mijn kind geen borstvoeding geef?
  • Hoe zit dat nu met die schermtijd?

Er zijn genoeg vragen om in De wonderjaren een antwoord op te zoeken. Zo gaat Siska op verkenning bij ouders die bewust kozen voor huisonderwijs, maar maakt ze ook voor het eerst kennis met een doula, ook wel bekend als een bevallingscoach.

Dieter gaat meer de experimentele toer op. Hij laat kinderen naar hartenlust over hun scherm swipen, probeert te communiceren met een baby in de buik en wil te weten komen hoe kleuters met verschillende huidskleur naar zichzelf én elkaar kijken.

Elke week nodigen Siska en Dieter een boeiende bekende mama of papa uit in de studio, want over opvoeding ben je nooit uitgepraat en kan je altijd bijleren. Zo komen Sven De Ridder, Stephanie Planckaert, Joris Hessels, Linde Merckpoel, Kim Van Oncen en Philippe Geubels langs om te spreken over hun ervaringen.

Vaste experts

Elke aflevering geven experts Binu Singh en Steven Gielis extra duiding bij de reportages en experimenten.

Binu Singh is kinder- en jeugdpsychiater en psychotherapeut. Ze is voorzitter van WAIMH Vlaanderen (World Association for Infant Mental Health). Binu richtte ook het dagziekenhuis Kleine K in UZ Leuven/UPC KU Leuven op. Daar worden vooral kinderen tussen 0 en 6 jaar behandeld, met als focus de ouder-kindrelatie.

Steven Gielis is lector Orthopedagogie aan de AP Hogeschool. Daarnaast is hij auteur van tal van opvoedings- en kinderboeken en de bezieler van ZITDAZO, een online community die ouders en kinderen samenbrengt rond thema’s als weerbaarheid, emotieregulatie en ouderschap. Hij is erg actief op Facebook, Instagram & TikTok met tips over mentale gezondheid en opvoeden voor tieners, jongvolwassenen en ouders.

De wonderjaren: vanaf 24 maart elke woensdag om 20.40 uur op Eén of via de VRT NU-app.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here