Vroeg begeleiden en ondersteunen tijdens de zwangerschap en de periode erna is uiterst zinvol. In dit webinar gaat Hanna Swaab in op het begeleiden van ouders met de thuisinterventie ‘Minding the Baby’, in Nederland en België bekend onder de titel ‘Een goed begin’. Deze vorm van hulp in de thuissituaties vermindert de kans op het ontwikkelen van gedragsproblemen.

Ja, ik wil dit opgenomen webinar nabestellen >>

Jongens van 16 die zich gedragen als kinderen van 2. Zouden ze ook de hersenen van een 2-jarige hebben?’ Hanna Swaab heeft als geen ander inzicht in het ontwikkelende jonge brein: de veerkracht én de kwetsbaarheid ervan. In dit webinar steekt Hanna in op de mogelijkheden om het ontwikkelen van gedragsproblemen te voorkomen. Zo zal ze met haar uitleg over de neuropsychologie en neurobiologie van foetussen, baby’s en peuters duidelijk maken dat een jong brein ontwikkelingskansen nodig heeft.

Hanna heeft zich met collega’s ingezet om het Minding the Baby®(MTB) van Yale University in Nederland te implementeren en te onderzoeken. In het webinar zal Hanna vertellen over de mogelijkheden om met de interventie, die plaatsvindt in de thuissituatie, waarde toe te voegen aan de begeleiding van ouders en jonge kinderen. Ook gaat zij in op recente onderzoeksbevindingen naar de meerwaarde van de interventie.

AdvertentieVroeg-congres artikel


Deelnameprijs: 29,95
Organisatie: IMH Nederland en Vakblad Vroeg

Ja, ik wil dit opgenomen webinar nabestellen >>

Hanna Swaab is hoogleraar Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen aan de Universiteit Leiden en heeft speciale aandacht voor (cognitieve) gedragstherapie. Ze is directeur van het Ambulatorium van de universiteit en hoofdopleider van de landelijke specialistische opleidingen tot klinisch psycholoog (kinderen en jeugdigen) en tot klinisch neuropsycholoog,. Zij combineert bestuur, management, onderwijs, opleiding en klinisch werk met het doen van wetenschappelijk onderzoek.

Hanna heeft zich met collega’s ingezet om het Minding the Baby®(MTB) van Yale University in Nederland te implementeren en te onderzoeken. Minding the Baby wordt uitgevoerd door een team van jeugdverpleegkundigen onder supervisie van een gedragswetenschapper. Daarnaast heeft Hanna onderzoek gedaan naar het Preventief Interventie Team (PIT) in Amsterdam dat zich volledig richt op het bijsturen van kinderen die al op jonge leeftijd grensoverschrijdend en/of agressief gedrag laten zien. Hanna vindt individueel maatwerk enorm belangrijk.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeglezing - artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

"*" geeft vereiste velden aan