Van theaterbezoek een jaarlijks terugkerende activiteit maken en taalontwikkeling stimuleren. Niets minder beoogt het project KunstUK. Rondom de voorstellingen worden dans-, muziek- en theaterworkshops georganiseerd voor peuters uit Roosendaal.

Het project KunstUK laat kinderen op jonge leeftijd kennismaken met podiumkunsten. Het project draagt bij aan het bevorderen van taalontwikkeling. Kinderen die geen Nederlands praten, spreken immers wél de taal van dans. Dans slaat een brug tussen de non-verbale taal van het lichaam en het gesproken woord. Juist peuters met een ontwikkelachterstand laten in beeld en beweging vaak meer zien dan in gesproken taal. De Kring, de Stilte, Kober en CultuurCompaan vinden elkaar in deze gedachte. Met dit tweejarige project verwachten zij 600 tot 800 peuters te bereiken.

Tweejarige pilot

KunstUK is een tweejarige pilot die zich richt zich op álle peuters uit Roosendaal die onder de hoede vallen van Kober kinderopvang. Het bezoek aan de dansvoorstelling Wacht ’s Even van de Stilte vormt de kern van de eerste periode van het project. Volgend jaar gaan de kinderen naar ‘Blikvangers’, een nieuwe voorstelling van de Stilte.

Workshops bij de kinderopvang

Samen met een bezoek aan de dansvoorstelling in Theater De Kring bestaat KunstUK uit negen workshops op het gebied van muziek, dans en theater. De workshops vinden plaats op álle Roosendaalse Kober-locaties. De dansworkshops worden verzorgd door docenten van de Stilte, terwijl de docenten van CultuurCompaan de muziek- en theaterworkshops verzorgen.

De beste ontwikkelkansen

KunstUK komt voort uit Spelenderwijs, een project voor kinderen uit Breda dat workshops combineert met een bezoek aan een dansvoorstelling. Met dit project investeert Kober in nauwe samenwerking met de Stilte in de beste ontwikkelkansen voor álle kinderen.

Bron: persberichten.nl

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan