Start Expertisecentrum Pedagogische Kwaliteit Kinderopvang

0
239

Het Expertisecentrum Pedagogische Kwaliteit Kinderopvang is van start gegaan. Het nieuwe centrum werkt aan de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang. Dit gebeurt in het belang van het zich ontwikkelende kind.

Het Expertisecentrum wil pedagogisch medewerkers (meer) bewust maken van hun vakmanschap en hun rol in de brede ontwikkeling van jonge kinderen. Het betreft een een initiatief van het bestuur Bureau Kwaliteit Kinderopvang. De pijlers zijn:

  1. Verzamelen, vastleggen en toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis over kinderopvang.
  2. Wetenschappelijke kennis vertalen naar toepassing in de praktijk.
  3. De theoretische en praktische kennis verbreden en verdiepen door – samen met professionals uit de praktijk – te reflecteren op de toepassing in de praktijk en de bevindingen als onderzoeksvragen terug te koppelen aan de wetenschap.

In de startfase bestaat de doelgroep uit de pedagogische professionals die in meer of mindere mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het pedagogisch beleid in de kindercentra en toezien op de uitvoering ervan. In de praktijk zijn dat mbo-plus, hbo- en wo-opgeleide pedagogisch coaches en beleidsmedewerkers. Deze medewerkers hebben voldoende achtergrond en niveau om zich wetenschappelijke kennis eigen te maken. Ook kunnen zij deze vertalen naar handelen in de praktijk. Daarmee zijn zij voor het Expertisecentrum de belangrijkste ‘ingang’ naar de uitvoerende medewerkers.

Naar de website van het expertisecentrum >>

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here