Happybot Felix is een robothondje waarmee het mogelijk is voor kinderen om op een eenvoudige manier stil te staan bij hun emoties. Als je aan Felix draait, verandert hij van kleur. Iedere kleur staat voor een gevoel of emotie. Felix kan een handig ondersteuningsmiddel zijn, zo blijkt uit onderzoek van SSOE.

Felix is een vriendelijk robotje in de vorm van een lampje. Happybots, de ontwikkelaar, wil techniek inzetten voor het geluk van mensen. SSOE wil via innovatie de beperkingen van kinderen compenseren. Felix blijkt daar een prachtig middel voor.

Emoties in verschillende kleuren

Happybot Felix – het robothondje – is al met succes toegepast bij het signaleren van emoties van kwetsbare kinderen. Zodra het kind op Felix drukt gaat er een signaal via WIFI naar een online app van Happybots. Dit gebeurt via kleuren. Groen is bijvoorbeeld blij, geel is tevreden etc. De data worden opgeslagen. In de app kan na een dag of periode gezien worden hoe vaak het kind bepaalde emoties heeft aangegeven, eventueel aangevuld met aantekeningen in het online logboek. Dit kan eventueel zicht geven op verbanden en patronen.

Filmpje Youké over robothondje Felix

Youké heeft de meerwaarde van onderzocht. In een filmpje wordt verslag gedaan van de ervaringen.

Happybot Felix

Het robothondje is ontwikkeld door Happy Robots. Ga voor meer informatie naar: www.happybots.nl

Bronnen: ssoe.nl / youke.nl

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan