Preventieve opvoedsteun werkt

0
266

Home-Start zet getrainde vrijwilligers met opvoedervaring in om ouders al in een vroeg stadium te steunen bij hun alledaagse vragen over opvoeden. Voor ouders is dit een laagdrempelige en informele vorm van hulp. De opvoedsteun is vraaggericht en werkt preventief. Professionals kunnen doorverwijzen naar Home-Start.

De draaglast van gezinnen is groot. Zij moeten immers veel ballen in de lucht houden. Het zijn vaak buren, vrienden, familie of een ouder van school die hulp bieden. Als dit netwerk te klein of al overvraagd is, kan een beroep worden gedaan op vrijwilligers van Home-Start. Zij hebben ervaring met opvoeden, krijgen regelmatig een training en worden professioneel begeleid door een coördinator. De vrijwilligers werken vraaggericht en gaan vertrouwelijk om met informatie die de ouders geven. Ze bezoeken ouders elke week thuis en kunnen contact houden via telefoon of videoapps. Tijdens de begeleiding wordt het de ouders duidelijk dat ze niet de enigen zijn die opvoedvragen hebben en dat ze er niet alleen voor hoeven te staan. De opvoedsteun door vrijwilligers is gelijkwaardig en informeel.

Lees verder > 

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here