Kan medicatie een rol hebben in de behandeling van psychisch kwetsbare jonge kinderen? Aan de hand van een casus praten kinderpsychiaters Mori van den Bergh en Frederike Scheper ons bij over dit onderwerp dat voor veel zorgprofessionals nog onontgonnen gebied is. Zij doen dit op donderdag 21 november in een MinNultotVijf-webinar.

Belangrijk is dat medicatie voor jonge kinderen nooit dé oplossing is voor een probleem, maar altijd onderdeel uitmaakt van een bredere behandeling. Iedere zorgprofessional brengt daarin eigen kennis mee om samen te komen tot een behandeling op maat. De IMH-visie helpt samen na te denken of medicatie op dat moment al dan niet passend is. Van belang is verder dat de kinderpsychiater samen met ouders en andere betrokken zorgverleners zoekt naar een goede behandeling. De psychiater werkt daarbij ontwikkelingsensitief, relationeel en transdisciplinair.

Het webinar is leerzaam voor zowel professionals die werken met jonge kinderen als voor degenen die zelf weleens vragen hebben over de inzet van medicatie. Het webinar, dat ook is terug te kijken, vindt plaats op donderdagavond 21 november van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Heb je een vraag aan Mori en Frederike die je in het webinar beantwoord wilt zien? Stuur dan een mail naar vroeg@dgcommunicatie.nl onder vermelding van ‘Vraag aan Mori van den Bergh en Frederike Scheper’

Datum donderdagavond 21 november van 19.30 uur tot 21.00 uur
Deelnameprijs: 29,95
Organisatie: MinNultotVijf (een initiatief van IMH Nederland en Vakblad Vroeg)


Portret Mori van den Bergh

Mori van den Bergh is kinder- en jeugdpsychiater bij KOOS Utrecht en IMH-specialist.

Frederike Scheper is als kinder- en jeugdpsychiater werkzaam bij MOC t Kabouterhuis. Sinds 2020 is zij naast haar werk in de patiëntenzorg ook werkzaam als manager inhoud van de afdeling Kennis en Innovatie bij ’t Kabouterhuis.

Webinar onderdeel van MinNultotVijf

Het webinar maakt onderdeel uit van MinNultotvijf, hét inspiratieplatform voor alle professionals die werken in de geboortezorg en met jonge kinderen en hun ouders. Ben je abonnee, log dan in op je account en vink aan dat je dit webinar gratis wilt volgen. Nog geen abonnee? Meld je dan nu aan en volg dit webinar en andere (live) webinars voor slechts € 169 per jaar.

Het platform, een initiatief van IMH Nederland en Vakblad Vroeg, bestaat uit webinars, artikelen uit kwartaalmagazine VROEG, minicolleges en rollenspelen. Een abonnement op het platform, dat voortdurend wordt uitgebreid, is heel voordelig. Meld je nu aan en neem ook zonder extra kosten deel aan dit webinar.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan