‘Op weg naar inclusievere kinderopvang’. Aldus luidt de titel van een inspiratiedocument van het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang in samenwerking met het NJi. Het document is een hulpmiddel om de kinderopvang toegankelijker te maken voor alle kinderen in de wijk of woonplaats.

Niet bij alle kinderen verloopt opgroeien vanzelfsprekend. Soms is extra zorg en aandacht nodig vanwege het gedrag, de ontwikkeling of de opvoeding/omgeving. Voor deze groep kinderen is niet altijd plaats binnen de reguliere kinderopvang. Voor hen is opvang op een kinderdagcentrum of medisch kinderdagverblijf echter ook niet passend.

Extra zorg en aandacht

Om deze kinderen toch een plek te bieden op een kinderopvang wordt zogenoemde plusopvang of inclusieve opvang georganiseerd: gespecialiseerde kinderopvang/BSO op een reguliere kinderopvang waar extra zorg en aandacht wordt geboden.

In de praktijk blijkt dat het aanbod van inclusievere opvang divers is. Hetzelfde geldt voor de samenwerking tussen betrokken partijen om deze vorm van opvang te regelen. Het inspiratiedocument helpt kinderopvangorganisaties op weg bij het realiseren van inclusievere opvang.

Download inspiratiedocument

Op weg naar inclusievere kinderopvang >>

Advertentie

Of  vraag hier het Inspiratiedocument aan. Heb je vragen of ondersteuning nodig? Neem gerust contact op via info@waarborgfondskinderopvang.nl of bel naar 085 – 130 56 83.

Bron: netwerkmetandereogen.nl

Nieuwsbrief Vakblad Vroeg
Blijf via onze wekelijkse nieuwsbrief op hoogte van relevante ontwikkelingen op je vakgebied. Aanmelden >

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan