Kindexpert.nl informeert over problemen in de ontwikkeling

0
402
Autisme niet erfelijk

Informatie aan ouders geven over de ontwikkeling van kinderen. Dát is het doel van de website kindexpert.nl. Hiertoe is de ontwikkeling van kinderen ingedeeld in verschillende gebieden: bewegen, taal, leren, groei en voeding.

De website is ontwikkeld door het Lectoraat Kind, Taal en Ontwikkeling van de Hanzehogeschool Groningen; dit is gebeurd in nauwe samenwerking met de Ouders van Couveusekinderen.

De site behandelt de verschillende ontwikkelingsgebieden afzonderlijk. Voor elk ontwikkelingsgebied wordt de algemene ontwikkeling beschreven. Vervolgens wordt er aandacht besteed aan te vroeg geboren kinderen. Daarnaast worden er adviezen gegeven om de ontwikkeling te stimuleren. Ten slotte wordt bij verder lezen recent wetenschappelijk onderzoek besproken en tips gegeven om meer te lezen in boeken en op websites.

Bij de totstandkoming van de site is gebruik gemaakt van de deskundigheid en input van studenten van de Hanzehogeschool Groningen en een groep eerstelijns professionals onder leiding van dr. Céline Crajé en dr. Margreet Luinge.

Naar kindexpert.nl >>

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here