Professionals die werken met jonge kinderen inspireren. Dát staat voorop tijdens de 2022-editie van het jaarlijkse VROEG-congres over de zorg aan het jonge kind. Vanaf 1 maart zijn alle presentaties een maand lang online te volgen!

Er vroeg bij zijn is een gevleugelde uitdrukking geworden. Terecht, zeker wanneer ontwikkeling van een kind niet goed loopt. Dit geldt voor vrijwel alles, of het nu gaat om problemen op het gebied van gedrag en emoties of als er sprake is van een stoornis. Tijdens de zwangerschap of op baby-, peuter- en kleuterleeftijd signaleren en interveniëren vermindert of voorkomt problemen later in het leven. Inmiddels bestaat er veel kennis op dit gebied. Het jaarlijks VROEG-congres gaat hierover. Er komen deskundigen aan het woord uit de wetenschap en de praktijk.

[su_note note_color=”#def5ff” radius=”0″] De presentaties van de online versie van het congres zijn vanaf 1 maart gedurende dertig dagen te volgen. Het congres is breed geaccrediteerd. Naast dit congres kun je bovendien gratis een tweede online congres uitkiezen. En als abonnee op het magazine Vakblad Vroeg krijg je ook nog eens 50 euro korting op de deelnemersprijs. Lees verder > [/su_note]

 Programma

  • Dr. Frederike Scheper: Maatwerk in diagnostiek en behandeling
  • Prof. dr. Marian Bakermans: Meerwaarde videofeedback bij lastig gedrag
  • Prof. dr. Carolien Rieffe: Emoties ventileren bij een communicatieve beperking
  • Mirjam Veldhoven: Ontwikkelingsvoorsprong verdient vroeg professionele aandacht
  • Dr. Marielle Abrahamse en Iza Scherpbier MSc: Spelenderwijs omgaan met gedragsproblemen
  • Piet Leroy PhD, MSc, MD: Van TRAUMA naar VERTROUWEN
  • Dr. Ymie van der Zee en Marinke Hokken MSc: Slechtziendheid tijdig signaleren en behandelen

Live en online

Het congres is dit keer, gezien de bijzondere omstandigheden, zowel live als online te volgen. De live-bijeenkomst vindt plaats op 9 februari. Maar kun je die dag niet of wacht je nog liever even met het bezoeken van een congres? Geen nood, want de videoregistraties zijn vanaf 1 maart een maand lang voor alle deelnemers online te volgen.

Alle informatie op een rij

Op de website van Euregionaal Congresburo staat het volledige programma en alle informatie over de deelnamemogelijkheden:

VROEG-congres 2022 over de zorg aan het jonge kind >>

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek Vroeg

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van moeder en kind? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan