Een online plek creëren waar ervaringsverhalen samenkomen met betrouwbare informatie. Dát is het doel van childbirthnetwork.nl. De focus ligt op het stimuleren de samenwerking tussen zwangeren, zorgprofessionals en onderzoekers.

Childbirth Network richt zich op vrouwen, zwangeren en hun partners, professionals die zorg verlenen rondom zwangerschap en geboorte, en studenten/docenten en onderzoekers aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Binnen het netwerk vindt een combinatie van onderzoek, onderwijs en praktijk plaats, waarbij de zwangere centraal staat. Zorgverleners, zwangeren, onderzoekers en docenten doen samen onderzoek dat gebaseerd is op vragen uit de praktijk. Deze samenwerking leidt tot meer ‘evidence-based’ werken en meer onderzoek naar thema’s die voor de dagelijkse praktijk belangrijk zijn.

44 interviews

Op de site van het netwerk zijn onder meer ervaringen gebundeld op basis van 44 interviews met vrouwen die zwanger waren of minder dan een jaar geleden zijn bevallen. Deze vrouwen vertellen onder andere over de wens om zwanger te worden, de lichamelijke veranderingen in de zwangerschap, de keuzemomenten die er zijn, het verloop van de bevalling en de eerste periode daarna. Naar de interviews >>

Door middel van de video-, audio- en tekstfragmenten uit de interviews, geeft de site antwoord op veelgestelde vragen rondom zwangerschap en geboorte, en wat daar allemaal bij kan komen kijken.

Module Zwangerschap en Geboorte

De interviews vormen de module Zwangerschap en Geboorte en is bedoeld voor zwangeren en hun omgeving, en is ook bruikbaar in de (bij)scholing van (aanstaande) zorgverleners.

Initiatiefnemers van de module zijn Childbirth Network en de Stichting PratenOverGezondheid . Het Childbirth Network is een netwerk dat opereert vanuit de afdeling Midwifery Science van het AVAG/Amsterdam Public Health, onderdeel van het Amsterdam UMC.

AdvertentieVroeg-congres artikel

Naar childbirthnetwork.nl >>

Meer weten?

Meer weten over de interviews en achtergrond? Neem dan contact op met cbn@vumc.nl of c.verhoeven@amsterdamumc.nl

Bron: kennispoort-verloskunde.nl

 

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieNomineren Vroegwerker
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan