Impuls aan samenwerking zwangeren, zorgprofessionals en onderzoekers

0
349

Een online plek creëren waar ervaringsverhalen samenkomen met betrouwbare informatie. Dát is het doel van childbirthnetwork.nl. De focus ligt op het stimuleren de samenwerking tussen zwangeren, zorgprofessionals en onderzoekers.

Childbirth Network richt zich op vrouwen, zwangeren en hun partners, professionals die zorg verlenen rondom zwangerschap en geboorte, en studenten/docenten en onderzoekers aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Binnen het netwerk vindt een combinatie van onderzoek, onderwijs en praktijk plaats, waarbij de zwangere centraal staat. Zorgverleners, zwangeren, onderzoekers en docenten doen samen onderzoek dat gebaseerd is op vragen uit de praktijk. Deze samenwerking leidt tot meer ‘evidence-based’ werken en meer onderzoek naar thema’s die voor de dagelijkse praktijk belangrijk zijn.

44 interviews

Op de site van het netwerk zijn onder meer ervaringen gebundeld op basis van 44 interviews met vrouwen die zwanger waren of minder dan een jaar geleden zijn bevallen. Deze vrouwen vertellen onder andere over de wens om zwanger te worden, de lichamelijke veranderingen in de zwangerschap, de keuzemomenten die er zijn, het verloop van de bevalling en de eerste periode daarna. Naar de interviews >>

Door middel van de video-, audio- en tekstfragmenten uit de interviews, geeft de site antwoord op veelgestelde vragen rondom zwangerschap en geboorte, en wat daar allemaal bij kan komen kijken.

Module Zwangerschap en Geboorte

De interviews vormen de module Zwangerschap en Geboorte en is bedoeld voor zwangeren en hun omgeving, en is ook bruikbaar in de (bij)scholing van (aanstaande) zorgverleners.

Initiatiefnemers van de module zijn Childbirth Network en de Stichting PratenOverGezondheid . Het Childbirth Network is een netwerk dat opereert vanuit de afdeling Midwifery Science van het AVAG/Amsterdam Public Health, onderdeel van het Amsterdam UMC.

Naar childbirthnetwork.nl >>

Meer weten?

Meer weten over de interviews en achtergrond? Neem dan contact op met cbn@vumc.nl of c.verhoeven@amsterdamumc.nl

Bron: kennispoort-verloskunde.nl

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here