Inzichten van toen en nu. Dat is het thema van een gratis mini-symposium op dinsdagmiddag 4 oktober. Dit vindt plaats op initiatief van het Voedingscentrum en de Landelijke Borstvoedingsraad.

Het symposium is voor alle zorgprofessionals die zich bezighouden met voorlichting over en ondersteuning van borstvoeding. Aandacht krijgen onder meer recente onderzoeken over borstvoeding in relatie tot werk, stress en hechting. Daarnaast wordt borstvoeding belicht vanuit een historisch perspectief.

Het mini-symposium vindt plaats in het kader van de Landelijke Borstvoedingsweek. Het online symposium is op dinsdag 4 oktober van 14.30 tot 17.00 uur

Programma

Opening
door Hester Rippen, voorzitter van de Landelijke Borstvoedingsraad

Papbaby’s
Borstvoeding? Een slecht idee, vond een serieus deel van de negentiende-eeuwse moeders. Vanaf dag één gaven ze hun baby’s koe- of geitenmelk en pap. Historica en journalist Geertje Dekkers laat zien hoe dat uitpakte en vertelt over artsen die probeerden de moeders op andere ideeën te brengen.

Het effect van stress op de kwaliteit moedermelk
Aniko Korosi, Associate Professor, Swammerdam Institute for Life Sciences, Center for Neuroscience, Brain plasticity group, geeft een presentatie over haar meest recente onderzoek naar het effect van stress op moedermelk.

We can work it out: het faciliteren van de combinatie van borstvoeding en werk
Sjoukje van Dellen, Postdoctoral Researcher, vertelt over haar promotieonderzoek naar het faciliteren van de vaak lastige combinatie van borstvoeding en werk. 

Borstvoeding en gehechtheid
Marilene de Zeeuw, Klinisch psycholoog/psychotherapeut, geeft een presentatie over de relatie tussen borstvoeding en gehechtheid.

Voor meer informatie, klik hier

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan