Gratis app geeft praktische tips voor gezonde leefstijl peuters

0
448

Activiteiten en praktische tips over gezond eten en drinken, voldoende bewegen en goed slapen voor peuters. OK-GEZOND, een nieuwe app, staat er vol mee. De app, ontwikkeld voor medewerkers in de kinderopvang, is een eenvoudig hulpmiddel om samen te werken met ouders aan een gezonde leefstijl van hun peuters.

Het aanleren van een gezonde leefstijl op jonge leeftijd is belangrijk voor een goede ontwikkeling. De OK-GEZOND app is hierbij een praktisch hulpmiddel. Het bevat ouder-kind activiteiten, animaties, informatie en tips over gezond eten, bewegen en slapen voor 2 tot 4-jarige kinderen. De app is gratis te downloaden in de App Store (Apple) of de Google Play Store (Android)

DOWNLOAD FLYER OK-GEZOND APP (PDF)

Gezonde kinderopvang

Aanvullend geeft de app informatie over het landelijke programma Gezonde Kinderopvang. Dit programma ondersteunt de kinderopvang in het stimuleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen. Daarbij hoort ook het opleiden van coaches Gezonde Kinderopvang.

Initiatiefnemers

De app is een initiatief van BOinK (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang) in samenwerking met de HvA (Hogeschool van Amsterdam). Voor de content is gebruik gemaakt van de resultaten van het project OK-GEZOND van de HvA. Dit gebeurde in samenwerking met Gezonde Kinderopvang, Voedingscentrum, NJi, Pharos, PPINK, Brancheorganisatie Kinderopvang Amsterdam, GGD Amsterdam, Kenniscentrum Sport & Bewegen, PLAYgrounds, kinderopvangorganisaties (Impuls, Partou en Swazoom) en diëtistenpraktijken (de Zoete Appel en FitFood).

Het project is medegefinancierd door Regieorgaan SIA, onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Bron: hva.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here