Vele tienduizenden vrouwen in de vruchtbare leeftijd kampen met een schildklieraandoening. Tijdens de zwangerschap is hier veelal te weinig oog voor. Een webinar, te volgen op YouTube, gaat in op de kennis, controle en behandeling van de aandoening tijdens de zwangerschap.

Extra aandacht voor dit thema is hard nodig. Meer dan 300.000 vrouwen in de leeftijdscategorie 15-64 jaar hebben namelijk een schildklieraandoening (RIVM). Een groot deel daarvan bevindt zich dus in de zogenoemde ‘vruchtbare’ leeftijd. Maar wat velen niet weten is dat een goede schildklierfunctie essentieel is voor zowel de bevruchting, als een ongecompliceerde zwangerschap en een goede ontwikkeling van het ongeboren kind. Met de juiste kennis, controle en/of medicatie is dit gelukkig vaak in goede banen te leiden.

Webinar

Voor de Schildklier Organisatie Nederland (SON) reden om een webinar over schildklierziekten en zwangerschap te houden. Dit gebeurde in samenwerking met internist-endocrinoloog dr. Tim Korevaar (Erasmus MC, Rotterdam). Korenaar is arts in het Erasmus MC, medevoorzitter van de Amerikaanse richtlijnencommissie schildklierziekten en zwangerschap en coördinator van het Consortium voor Schildklier en Zwangerschap.

Tijdens het webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:
– de rol van schildklierhormoon bij zwanger worden en zijn;
– de aanpak bij een kinderwens en zwangerschap bij een te traag werkende schildklier;
– de aanpak bij een kinderwens en zwangerschap bij een te snel werkende schildklier;
– de T3/T4-combinatiebehandeling ;
– TPO-antistoffen;
– subklinische hypothyreoïdie.

Advertentie

Het webinar staat op het YouTube-kanaal van SON.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp vaar de website van SON.

Bron: medicalfacts.nl

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan