Datum: 10-10-2024
Tijd: 09:00 - 12:30
Locatie: Ede
Autisme | Studiedag

Vanuit de Karakter Academie wordt een VIPP-AUTI terugkomdag georganiseerd. Heb je de opleiding ‘VIPP-AUTI’ gevolgd en wil je de opgedane kennis weer opfrissen? Dan is deze terugkomdag iets voor jou.

Tijdens deze dag neemt elke deelnemer een eigen video en een bijbehorend script uit de praktijk mee. Deze beelden en het script gaan we klassikaal bekijken. Doel is de vaardigheden weer op te frissen en de thema’s van de huisbezoeken weer scherp te krijgen. We leren op deze manier met en van elkaar.

VIPP-AUTI

Met VIPP-AUTI geef je video-feedback aan ouders/verzorgers van een jong kind met (een vermoeden van ) autisme. Doel is om de kwaliteit van ouder-kind interacties te bevorderen voor optimale ontwikkelingskansen van kinderen met autisme. Volgens een geprotocolleerde handleiding film bespreek je de ouder-kind interactie tijdens dagelijkse en spelsituaties bij het kind thuis. Samen met ouders ontdek je waarom het kind zich op een bepaalde manier gedraagt en laat je zien welke reactie van de ouder het gedrag van het kind positief beïnvloedt. Zo kun je enkele belangrijke interactie-aspecten tussen ouders en kinderen met autisme verbeteren en krijgen ouders vertrouwen in hun eigen opvoedingsvaardigheden.

Doelgroep

Geschoolde VIPP-AUTI hulpverleners

Meer informatie

Voor meer informatie over deze dag, klik hier

  • Deel dit evenement
Startdatum:
10-10-2024
Einddatum:
10-10-2024
Tijd:
09:00 - 12:30
Locatie:
Ede
AdvertentieAbonneer je op onze gratis nieuwsbrief
Datum: 10-10-2024
Tijd: 09:00 - 12:30
Locatie: Ede
Autisme | Studiedag
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan