Welke ervaringen hebben vaders als het gaat om zwangerschap, geboorte en de eerste levensjaren van hun kind? Welke informatie en ondersteuning hebben zij nodig van de professionals in hun gemeente? Vier jonge vaders aan het woord over het vaderschap en wat daar lokaal voor nodig is.

Uit onderzoek blijkt dat het beter is voor het kind als vaders zich betrokken voelen bij de zwangerschap en de opvoeding. Zorgverleners zijn zich daar echter niet altijd van bewust. Vaak richten ze zich alleen op de moeder en worden vaders niet altijd gezien. Pharos bracht eerder de waarde van het vaderschap in beeld met videoportretten en interviews.

Wat vaders nodig hebben, kan per gemeente, en zelfs per stadsdeel, verschillen. Een spiegelbijeenkomst is een manier om te onderzoeken wat er (lokaal) nodig is en professionals daarover te informeren. De bijeenkomst in Amsterdam is, na een gelijksoortige landelijke bijeenkomst, een eerste pilot op gemeentelijk niveau.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

Lokaal georganiseerd

De bijeenkomst is georganiseerd door Sabina Talloway en Pharos. Sabina is projectleider Vaderschap binnen Gezonde en Kansrijke Start Amsterdam. Het doel van de bijeenkomst is om de behoeftes van vaders bij professionals onder de aandacht te brengen.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeg-congres artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieVroeglezing - artikel

"*" geeft vereiste velden aan