Deelnemers gezocht voor onderzoek naar harde ontlasting

0
319

Veel kinderen van 1-3 jaar worstelen met te harde ontlasting. Dit kan pijn en obstipatie veroorzaken. Mogelijk maakt het dagelijks eten van prebiotische vezel de ontlasting zachter. Een onderzoeksteam is dringend op zoek naar ouders van jonge kinderen die aan het onderzoek hiernaar willen meewerken.

Het onderzoek is een samenwerking tussen het Microbiologisch lab van Wageningen Universiteit en het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC. Het is gericht op jonge kinderen van 1-3 jaar die last hebben van harde ontlasting. Het doel is om te onderzoeken of het dagelijks eten van prebiotische vezel een positief effect heeft op de stoelgang van deze kinderen.

Meedoen aan de studie houdt in dat de ouder(s) vragenlijsten invullen over de voedingsinname en kwaliteit van leven van het kind en een dagboekje bijhouden (soms wekelijks en soms dagelijks) over de ontlasting van het kind. Ook wordt hen gevraagd om vier keer een beetje ontlasting te verzamelen, wat later in het lab onderzocht zal worden. Het onderzoek duurt in totaal 13 weken per deelnemer.

Het bereiken van ouders van kinderen met dit probleem is lastig. Daarom roept het onderzoeksteam ouders op het belang hiervan onder de aandacht te brengen bij hun cliënten. Geïnteresseerden kunnen  mailen naar insidestudy@wur.nl of bellen met  0639267118.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here