Basispresentaties en werkvormen over Integrale Vroeghulp

0
459

Het landelijke team van Integrale Vroeghulp heeft twee basispresentaties over Integrale Vroeghulp beschikbaar gesteld, één voor beleidsmedewerkers en één voor professionals. Beide presentaties mogen, afhankelijk van de doelgroep c.q. regionale context, naar eigen inzicht worden gebruikt.

Basispresentaties over Integrale Vroeghulp

Er zijn twee presentaties, voor twee verschillende doelgroepen:

  1. Basispresentatie voor beleidsmedewerkers. Downloaden (PowerPoint) >
  2. Basispresentatie voor professionals. Downloaden (PowerPoint) >

Actieve werkvorm: ‘Aansluiten bij ouders’

Aanvullend is voor professionals de actieve werkvorm ‘Aansluiten bij ouders’ beschikbaar gesteld om kennis over te dragen en met elkaar in gesprek te gaan. De werkvorm is bovendien behulpzaam om tijdens een presentatie actief te ervaren hoe de aansluiting bij ouders kan verbeteren tijdens het Integrale Vroeghulp traject.

Bekijk en/of download de actieve werkvorm ‘Aansluiten bij ouders’ >

Over Integrale Vroeghulp

Integrale Vroeghulp is een effectieve werkwijze om (mogelijk) meervoudige ontwikkelings- en/of gedragsvragen vroegtijdig te signaleren bij kinderen van 0 tot 7 jaar en om (preventieve) vroeghulp te kunnen bieden aan het kind en ouder(s). Hierdoor wordt zwaardere zorg voor deze kinderen verminderd en eventueel voorkomen.

In 2011 is het plan ‘Vroeg, Voortdurend, Integraal’ opgesteld waarin Integrale Vroeghulp is opgezet in zeven bouwstenen. Veranderingen binnen de zorg voor het jonge kind, onder meer vanwege de invoering van Jeugdwet in 2015, maakten het noodzakelijk om drie van deze bouwstenen steviger te positioneren en te benadrukken. Het gaat om: 1) De coördinatie van het ketennetwerk jong kind, 2) Multidisciplinair overleg en advies en 3) Trajectbegeleiding.

Lees verder >

Contact of meer informatie?

Heb je vragen over de presentaties? Of zou je een trainer willen inzetten om een presentatie op maat te verzorgen? Benader het landelijk team Integrale Vroeghulp voor meer informatie en een prijsindicatie via info@integralevroeghulp.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here