De GroeiGids app heeft een nieuwe frisse vormgeving en verbeterde navigatie gekregen. De vernieuwde menubalk onderin en het overzichtsscherm zorgen voor meer gebruiksgemak. 

Ouders vinden in de app antwoord op al hun vragen over gezond opgroeien en opvoeden. Een moeder over de nieuwe app: Wat een verbetering! Veel gebruiksvriendelijker en overzichtelijk. In één oogopslag is te zien waar je dingen kunt vinden en invoeren. Je kunt makkelijk schakelen tussen twee kinderen.”

Over de GroeiGids app

In de GroeiGids app vinden ouders alle informatie die ze nodig hebben: van zwangerschap tot 18 jaar. Met de app houden (aanstaande) ouders de ontwikkeling en groei van hun kind bij. Door het toevoegen van foto’s en video’s maken ouders een mooi groeialbum, dat (als pdf) bewaard kan worden als herinnering voor later. Via de appberichtenservice ontvangen ouders daarnaast betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden. De berichten sluiten aan bij de duur van de zwangerschap en/of de leeftijd van het kind. Om de app goed te kunnen gebruiken vinden ouders op het YouTube-kanaal van de GroeiGids een kort filmpje met uitleg.

Voor alle ouders 

De GroeiGids app is ontwikkeld door 20 samenwerkende GGD- en JGZ-organisaties in heel Nederland. Ouders in deelnemende regio’s vinden in de app ook contactgegevens van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) in hun regio. Hiermee stimuleert de app het contact tussen ouders en de JGZ.

Winactie

De app is maandag 25 januari feestelijk gelanceerd met een winactie op Facebook en Instagram.

AdvertentieCongres opvallende kinderen in de kinderopvang

Ouders wordt gevraagd de meest bijzondere mijlpaal van hun kind of zwangerschap te delen. De drie leukste reacties winnen een voorleesboek.

Achtergrondinformatie

De GroeiGids ondersteunt het werk van verloskundigen, kraamzorgorganisaties en de Jeugdgezondheidszorg. De app is ontwikkeld door 20 samenwerkende GGD- en JGZ-organisaties in Nederland.

GroeiGids en Opvoedinformatie Nederland werken gezamenlijk in één redactie om ouders in heel Nederland van betrouwbare informatie te voorzien over gezond opgroeien en opvoeden.

Meer informatie is te vinden op groeigids.nl en te volgen op Twitter (@GroeiGids), Facebook en Instagram.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan