Animatie belicht hoofdpunten prenataal huisbezoek JGZ

0
263

Op 1 juli 2022 gaat de wijziging van de Wet publieke gezondheid in. Hierin staat dat alle gemeenten een prenataal huisbezoek door de jeugdgezondheidszorg aan zwangeren en/of hun gezinnen in een kwetsbare situatie (PHB JGZ) moeten aanbieden. Een animatie brengt de hoofdpunten van het prenataal huisbezoek JGZ in beeld.

Om de samenwerking tussen de lokale partijen rondom het prenatale huisbezoek te versterken organiseerden het NCJ en CPZ in opdracht van VWS een workshop op dinsdag 21 juni jl. Deze workshop had als doel de professionals te informeren en de lokale samenwerking te stimuleren voor de implementatie van het prenatale huisbezoek. Tijdens deze sessie kwamen alle elementen van de workshop aan bod: gefilmde praktijkcases en de inhoudelijke kennis werden gedeeld tijdens rondetafelgesprekken.

Animatie

In de animatie staan in vogelvlucht de hoofdpunten over het prenataal huisbezoek door de JGZ belicht. Het is een eenvoudige uitleg van het hele traject van signaleren tot het zoeken van passende ondersteuning, ondersteund met animatiebeelden. Men kan deze animatie bijvoorbeeld gebruiken bij een training of een (multidisciplinaire) groepsbijeenkomst. Maar ook indien je als professional nog een keer wilt kijken hoe het proces van het PHB JGZ bedoeld was. Verwijzing naar het themadossier Prenataal Huisbezoek JGZ is gewenst.

Bekijk de animatie >>

Bron: kennisnetgeboortezorg.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here