Het Ouderverstotingssyndroom komt bij heel wat vechtscheidingen voor. Het mag beschouwd worden als een van de ergste vormen van loyaliteitsconflict en zelfs als een vorm van kindermishandeling. In dit boek wordt het Ouderverstotingssyndroom doorgelicht.
Het Parental Alienation Syndrome, het PAS of het Ouderverstotingssyndroom werd door de Amerikaanse kinderpsychiater R. Gardner voor het eerst uitvoerig beschreven. Sindsdien is het begrip ingeburgerd bij hulpverleners en juristen die zich met echtscheiding bezighouden.
Niettemin wordt het begrip ook bekritiseerd. Het is een moeilijk te definiëren begrip, maar het Ouderverstotingssyndroom is nog veel moeilijker vast te stellen en te behandelen.
Hoe kan het Ouderverstotingssyndroom worden vastgesteld? Zijn er juridische of psychologische oplossingen? En omdat de ouders, de ex-partners, veruit het grootste aandeel hebben in het Ouderverstotingssyndroom, kunnen we ons de vraag stellen of we niet beter spreken van het Ex-partnerverstotingssyndroom…
‘Kaat wil niet meer op bezoek’ is geschreven voor hulpverleners, juristen, ouders en allen die op de een of andere manier te maken hebben met echtscheiding, vechtscheiding, ouderverstoting. En ook voor de grootste slachtoffers: de kinderen…
Kaat wil niet meer op bezoek
Ludo Driesen
Garant Uitgevers nv, ISBN: 9789044133899, 139 pag.
Kaat wil niet meer op bezoek – het Ouderverstotingssyndroom
€ 19,60
Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.
Gerelateerde producten
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.
"*" geeft vereiste velden aan