Nieuwe website over cerebrale parese en gedrag

0
1434

Kinderen met cerebrale parese kunnen heftig reageren, zijn soms snel overprikkeld of reageren juist trager. Ouders zitten vaak met veel vragen hoe ze omgaan met het gedrag en de emoties van hun kind. De nieuwe website CP & Gedrag biedt een steun in de rug.

Cerebrale parese (CP) is de meest voorkomende oorzaak van lichamelijke beperkingen bij kinderen in Nederland en België en is niet te genezen. De nieuwe website geeft korte basisinformatie over CP en gedrag en verdiepende achtergrondinformatie als je meer wilt lezen. Ouders kunnen de informatie die van toepassing is op hun kind opslaan in een persoonlijk profiel. Daarnaast krijgen ouders tips en actiepunten die zij kunnen bewaren in een actielijst waarmee zij later aan de slag kunnen.

De website is ingedeeld in drie thema’s: CP & gedrag, Emoties & Omgeving, Leren & Begrijpen.

Ervaringen van andere ouders

In filmpjes vertellen andere ouders van een kind met CP waar zij tegenaan lopen in de opvoeding van hun zoon of dochter met CP. Er zijn uiteenlopende ervaringsverhalen te vinden, die je uitnodigen na te denken over de manier waarop jij dingen aanpakt. Een enthousiaste moeder: ‘De tips en ervaringsverhalen zijn verschillend en daardoor is er zeker wel een voorbeeld bij dat je kunt toepassen in je eigen situatie.’

Geen pasklaar antwoord

De variatie bij CP is erg groot, zowel in ernst van de motorische beperking als in de ontwikkeling van leren, gedrag en emotie. Daarom zijn de vele tips en ervaringsverhalen vooral bedoeld als inspiratie, om ouders aan het denken te zetten. Ouders kunnen zelf beoordelen of het past bij de leeftijd of ontwikkeling van hun eigen kind.

Naar de website CP & Gedrag >

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here