Datum: 27-09-2023
Gehele dag evenement
Locatie: Online
Baby | Gezondheid / Ziekte | Training

Afgestemd communiceren en omgaan met een onrustige of zieke baby vraagt om specifieke kennis. Stress heeft namelijk een enorme impact op de ontwikkeling van een baby. Wanneer professionals optimaal communiceren met deze doelgroep en in samenwerking met ouders, kan de impact van deze stress beperkt worden of hersteld.

In de online training van Contact in Beeld krijg je helder welke behoeften een baby heeft in het contact en verbinding tijdens medisch of paramedisch handelen. Aan de hand van videobeelden en beeldanalyses wordt dit inzichtelijk. Je gaat kijken naar de vaak hele kleine signalen die een kind geeft om te communiceren en daarmee iets duidelijk te maken. Hierbij maakt een baby vooral gebruik van lichaamstaal en geluiden. Door het herkennen en inzoomen op deze specifieke taal kun je (nog) beter sensitief en responsief reageren. Dit bevordert de ontspanning en herstel en daarmee ook zijn algehele groei en ontwikkeling van het kwetsbare kind.

Bouwstenen van goed contact

Daarnaast worden ’De 4 bouwstenen van goed contact’ aangereikt. Een fijn hulpmiddel voor een optimale afgestemde communicatie. Als je inzicht krijgt hoe de bouwstenen werken, kun je deze bewust gaan inzetten waardoor je een baby die in emotionele nood is snel kunt helpen ontspannen.

Door bovengenoemde inzichten op te doen kun je vervolgens deze informatie overdragen aan jonge ouders waardoor zij zich een competente ouder (blijven) voelen omdat ze weten wat ze voor hun kind kunnen betekenen bij onrust, trauma, ziekte en/of pijn. 

Onderwerpen|

Naast het beeld voor beeld kijken naar videobeelden en het aanleren van ‘De 4 bouwstenen van goed’ komen de volgende onderwerpen aan bod:

– Specifieke kennis over de ontwikkeling van een baby
– Wat de stand van de handjes van een baby vertelt
– Welke invloed stress op de ontwikkeling van een baby heeft
– Introductie invloed van conceptie, zwangerschap en bevalling op de ontwikkeling
– Wat zijn (jouw) krachten en valkuilen in het contact met een baby
– Hoe je een baby fysiek en sociaal emotioneel ondersteunt bij pijnlijke of vervelende handelingen
– Introductie Dunstan Babytaal (herkennen babygeluiden)

Doelgroep

Kinderverpleegkundige, neonatologieverpleegkundige kinderarts, psycholoog, ambulant medewerker, medisch pedagogisch zorgverlener, obstetrieverpleegkundige, kraamverzorgende, psychosociaal medewerker, orthopedagoog, psycholoog, maatschappelijk werker, doktersassistent en overige professionals die werken met 0 tot 2-jarigen en geïnteresseerd zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie, klik hier

  • Deel dit evenement
Startdatum:
27-09-2023
Einddatum:
27-09-2023
Tijd:
09:00 - 12:00
Locatie:
Online
AdvertentieAbonneer je op onze gratis nieuwsbrief
Datum: 27-09-2023
Gehele dag evenement
Locatie: Online
Baby | Gezondheid / Ziekte | Training
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan